6.400 infants becats aquest estiu per la Fundació Pere Tarrés

Aquesta xifra suposa un 13% més que l’estiu passat i és la xifra més alta d’infants becats, un fet que confirma que l’educació en el lleure no és accessible per a moltes famílies per a les quals la crisi és lluny d’acabar-se.

Content
Esquerra

La Fundació Pere Tarrés ha becat aquest estiu 6.407 infants de famílies en situació de vulnerabilitat perquè poguessin gaudir de casals i colònies d'estiu a Catalunya i les Illes Balears. Aquesta xifra d’infants becats és la més elevada de la història de l’entitat i suposa un increment del 13% respecte a l’estiu del 2022. De fet, enguany l'entitat ha rebut més sol·licituds que mai per rebre ajuts, cosa que constata que la crisi econòmica és lluny d’acabar i que hi ha moltes famílies que encara tenen greus dificultats per cobrir les seves despeses bàsiques.

L’educació en el lleure és per a aquestes famílies un luxe que no es poden pagar. En la darrera dècada, s’ha multiplicat per 6 el nombre d’infants becats per la Fundació. En total, prop de 38.000 infants i joves han participat aquest any en les diferents activitats d’estiu organitzades per la Fundació Pere Tarrés, el seu Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans i la xarxa de centres socioeducatius que coordina.

La Fundació Pere Tarrés ha destinat 2.045.841 euros a la campanya 'Cap infant sense colònies', una suma que s’ha assolit gràcies al suport d’institucions com la Generalitat de Catalunya, la Conselleria d’Afers Socials i Esports del Govern de les Illes Balears, el Consell Insular de Mallorca, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Tarragona i el 0,7% de l’IRPF per a altres finalitats socials, a més de la col·laboració de diverses organitzacions, empreses i de ciutadania a títol particular, el suport del programa ProInfància de l’Obra Social 'la Caixa' i els recursos propis de la Fundació.

Dreta