Acollim la comissió permanent d'EAPN a Barcelona

La Taula ha estat l'amfitriona i ha participat en aquesta jornada de reflexió interna, que ha debatut sobre com superar la crisi social de la Covid-19.

 

Content
Esquerra

La Comissió Permanent d'EAPN-ES s'ha reunit a Barcelona en una jornada de reflexió interna per analitzar el nous reptes socials que han sorgit a partir de la pandèmia. La Covid-19 ha portat un escenari imprevist que suma noves conseqüències a les ja produïdes pels desajustos socials, econòmics i polítics existents i al fracàs d'algunes estratègies i objectius establerts a nivell mundial, europeu, estatal i autonòmic.

"És imprescindible enfortir el treball en xarxa per donar una millor resposta als reptes compartits. Sens dubte, el principal és el de la sortida a la crisi social derivada de la pandèmia, però també a qüestions com la implementació de l'ingrés mínim vital i la coordinació amb els territoris, les polítiques d'habitatge i d'inserció laboral dels col·lectius amb més dificultats per trobar feina o les oportunitats que poden generar els Next Generation" ha argumentat Francina Alsina, presidenta de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya.

A la jornada han intervingut membres de la Comissió Permanent d'EAPN-ES, representants de la Taula de Tercer Sector i persones expertes de diferents àmbits del social, com Gemma Gallardo, exdirectora general de Serveis Socials i Innovació Social de la Comunitat de Madrid; Sònia Fuertes, comissionada d'Acció Social de l'Ajuntament de Barcelona i Humberto García, exvicepresident d'EAPN. També s'ha dut a terme una visita institucional a l'Ajuntament de Barcelona, ​​acompanyades per Laura Pérez, tinenta d'Alcaldia de Drets Socials, Justícia Global, Feminismes i LGTBI i la cloenda ha estat a càrrec de Violant Cervera, consellera de Drets Socials.