COCARMI reclama crear un Comissionat de la Discapacitat

El sector de la discapacitat celebra l'anunci d'acord per formar Govern.

Content
Esquerra

El Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI), principal plataforma de defensa dels drets del col·lectiu de la discapacitat a Catalunya, celebra l'anunci de l'acord per formar Govern a què han arribat ERC i Junts. 

"Després de més de tres mesos d'haver-se celebrat les eleccions, era imprescindible que les forces polítiques amb possibilitats de constituir un nou Govern trobessin punts d'acord per avançar en les negociacions", afirma Antonio Guillén, president de COCARMI. Guillén continua assenyalant que "amb la Covid-19 s'han aprofundit i cronificat les situacions de desigualtat i discriminació que patim les persones amb discapacitat, com són l'augment de les barreres per accedir al mercat laboral i a prestacions socials. Cal estabilitat en les polítiques d'inclusió social i, per això, necessitem un nou Govern al més aviat possible que desencalli les qüestions que estan pendents".  
 
Pel que fa a l'estructura anunciada pel nou Govern, atès que seran diversos els Departaments competents en les polítiques dirigides a les persones amb discapacitat i les seves famílies, el COCARMI reclama la creació d'un Comissionat de la Discapacitat per garantir la coordinació de les actuacions que afectin directament al col·lectiu. "La creació d'aquesta nova figura ha de servir per dotar de la veritable transversalitat que requereixen les polítiques dirigides a les persones amb discapacitat, a l’hora de ser la garant de l'impuls del Pacte nacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat que vam iniciar en l'anterior legislatura", destaca Guillén.  
 
Així mateix, reclama a aquest nou govern que l’agenda política dels propers quatre anys incorpori les necessitats de les persones amb discapacitat i ho faci amb una agenda política clarament compromesa amb la discapacitat, on siguin centrals elements com l'accessibilitat, la vida independent, la igualtat davant la llei, l'accés al mercat laboral i el dret a l'escola inclusiva, entre d'altres.