Coneix POTS!

La Taula i La Confederació posen en marxa el nou Portal d’Ocupació del Tercer Sector Social.

Content
Esquerra

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya i La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, les dues entitats representatives del sector, han llançat POTS, el nou portal d’ocupació del tercer sector social.

Aquesta nova plataforma pretén promoure l’ocupació de qualitat i inclusiva i ser un punt de trobada per a les professionals de l’àmbit social que busquen feina i per a les entitats socials que necessiten incorporar talent a les seves organitzacions. Aquesta connexió permet que, des de l’economia social, es puguin desenvolupar projectes amb impacte social que transformen la societat perquè sigui més justa, inclusiva i igualitària.

POTS també vol cobrir demandes exprés i donar a conèixer el tercer sector social i l’economia social i solidària, a més de fer visible què significa treballar-hi i recollir dades sobre l’ocupació a l’ESS amb la finalitat de disposar de més eines per a resoldre les necessitats del sector. Des de La Confederació i la Taula, reivindiquen que els valors de l’economia social i solidària són els valors del mercat laboral del futur: un mercat laboral que posa a les persones al centre, amb una gestió democràtica i participativa, amb una clara orientació a les necessitats humanes i un alt compromís amb la comunitat. A més, recorden que treballar en el Tercer Sector Social és treballar a favor de la igualtat d’oportunitats, és una manera de formar part de la transformació social necessària perquè es garanteixin els drets de totes les persones.

Amb POTS, un projecte conjunt de la Taula i La Confederació, entitats i professionals podran connectar, transformar i generar impacte social. 

El nou portal ja està actiu a www.potstercersector.cat i s'ha pogut desenvolupar gràcies al suport de l’Ajuntament de Barcelona a través d'una subvenció de l’Enfortim l’Economia Social i Solidària (ESS) 2022 en la modalitat vinculada a l’Estratègia ESSBCN2030.

L'antecedent

Amb l'esclat de la pandèmia de la Covid-19, la Taula del Tercer Sector Social va crear una plataforma que possibilitava publicar ofertes de professionals amb hores disponibles i entitats amb llocs de feina per cobrir. Ara, aquella proposta inicial ha experimentat un procés de redisseny i millora per oferir una posada en escena renovada i adaptada a les necessitats actuals gràcies a una aliança entre la Taula i La Confederació

Amb aquestes millores, a POTS hi ha ofertes per a posicions més estructurals, però també ofertes per cobrir baixes amb urgència. El portal compta amb una casella que es pot marcar si s'està interessat en aquest segon tipus d’ofertes per agilitzar la via de contacte.