Dincat demana l’obligatorietat de la vacuna contra la Covid-19 entre els professionals que treballen amb col·lectius de risc

La federació considera la mesura necessària i una qüestió de responsabilitat social per garantir el dret a la protecció de la salut de les persones a qui acompanya.

Content
Esquerra

Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, fa una crida al Govern de la Generalitat per tal que porti a terme una reforma legal que estableixi la vacunació obligatòria entre aquells professionals que atenen a col·lectius en risc.

La federació manifesta que l’obligatorietat entre els professionals d’atenció directa del sector és una mesura necessària per garantir el dret a la protecció de la salut de les persones a qui acompanyen

En concret, Dincat alerta, com ja van fer l’Organització Mundial de la Salut (OMS) i les Nacions Unides als inicis de la pandèmia, que les persones amb discapacitat intel·lectual tenen major risc de contraure el virus per diferents motius. Entres aquests, hi ha les barreres a l’hora de posar en pràctica mesures d’higiene bàsiques o la dificultat a l’hora de distanciar-se socialment, ateses les seves necessitats d’ajuda i suport addicionals. Cal tenir en compte, també, que moltes d’aquestes persones tenen patologies associades que els fa més vulnerables de desenvolupar casos més greus i, fins i tot, de morir.

Llegeix la nota de premsa sencera