Dincat i la Federació Catalana d'Autisme signen un conveni de col·laboració

L’acord s'ha establert amb l'objectiu de compartir coneixements i treballar conjuntament per defensar els drets i millorar la qualitat de vida de les persones amb autisme.

Content
Esquerra

El president de Dincat, Manel Palou, i la presidenta de la Federació Catalana d'Autisme, Neus Payerol, han formalitzat l'acord de col·laboració que permetrà compartir coneixements i establir sinergies per defensar els drets i la millora de la qualitat de vida de les persones amb TEA a Catalunya.

A partir d'ara, Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual, i la Federació Catalana d'Autisme, representant del col·lectiu de persones amb autisme, col·laboraran en l’organització conjunta de totes les activitats, formacions, iniciatives i comunicacions relacionades amb el TEA a Catalunya. Aquestes entitats emfatitzen la importància de treballar amb el Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya en la creació, desplegament i implementació de dos programes pilot sobre l'assistència personal a Catalunya: un especialitat per a persones amb TEA i l'altre per a persones amb discapacitat intel·lectual.

La primera acció de l’aliança serà la participació de Dincat en la jornada de 'Reflexió i Consciència' que organitza la Federació Catalana d'Austime el proper 1 d'abril amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre l'Autisme. La jornada també comptarà amb professionals del Col·legi de Logopedes, el Col·legi de Terapeutes ocupacionals i amb representants del propi col·lectiu, que tractaran temàtiques d'actualitat relacionades amb la qualitat de vida de les persones amb TEA i les seves famílies. L’acte es podrà seguir tant de forma presencial com per streaming.