Dincat reclama unes eleccions municipals inclusives i accessibles

Recorda que és un deure de la societat i de l’administració pública garantir el dret de vot de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Content
Esquerra

Amb motiu de les eleccions municipals del 28 de maig, Dincat, representant del sector de la discapacitat intel·lectual a Catalunya, reclama l’adaptació dels programes electorals, crear entorns electorals accessibles i promoure l’accessibilitat cognitiva en totes les fases del procés electoral. En concret, la federació proposa que es faciliti la comprensió mitjançant la creació de documents en lectura fàcil, l’ús d’una senyalística accessible o fent pedagogia entre les persones implicades en el procés (interventors, membres de les meses, etc.) sobre com donar suport a persones amb discapacitat.

Dincat apel·la a l’administració pública i a tots els partits polítics a promoure unes eleccions municipals accessibles, que facilitin i fomentin la participació en igualtat de condicions de les persones amb discapacitat intel·lectual, i recorda que les persones que vulguin votar han de comptar amb les eines, els suports i els recursos necessaris per fer-ho.

L’entitat ha desenvolupat accions de formació adreçades a persones amb discapacitat intel·lectual i professionals de les entitats per promoure i fomentar la participació entre el col·lectiu. Al mateix temps, també ha iniciat una ronda de trobades amb els diferents partits polítics i la federació també s’ha posat en contacte amb diferents associacions municipalistes per generar aliances i sinergies que contribueixin a fer efectives les demandes del sector.