Entitats del Tercer Sector se sumen al programa Vincles de l'Ajuntament de Barcelona

Pretén trencar l’aïllament social de les persones grans i millorar-ne la qualitat de vida a través de solucions tecnològiques.

Content
Esquerra

Prop de 150 persones han assistit els passats dia 12 i 13 de febrer al Born Centre Cultural a la presentació del Programa Vincles impulsat per l'Ajuntament de Barcelona en la jornada 'Vincles BCN'.

El programa, que tot just es posa en marxa, pretén trencar l’aïllament social de les persones grans i millorar-ne la qualitat de vida a través de solucions tecnològiques. La presidenta de la Taula del Tercer Sector, Àngels Guiteras va participar en aquestes jornades posant el valor el paper de les entitats socials de la ciutat perquè aquest programa sigui una realitat i tingui èxit. També hi van participar representants de nombroses entitats socials i d'altres agents i organitzacions de la ciutat.

Trencar l’aïllament i fer més fortes les xarxes de confiança que envolten les persones grans. Aquest és l’objectiu principal del programa ‘Vincles BCN’, un nou projecte de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports de l’Ajuntament de Barcelona, que utilitza la tecnologia com a mitjà principal per assolir aquesta meta.

Actualment 20 usuaris de més de 75 anys i amb un cert grau de dependència proven l’aplicació de “Vincles BCN”. A través de la tauleta tàctil poden comunicar-se amb el seu entorn més proper, fent trucades, compartint fotografies o enviant correus. L’aplicació també és molt útil per mantenir el contacte amb els professionals de la salut i dels serveis socials. Està previst que d’aquí a 2 anys “Vincles BCN” arribi a unes 20.000 persones. El programa ha estat mereixedor del premi Mayor’s Challenge 2014, de la Fundació Bloomberg. A Barcelona hi viuen més de 300.000 persones de 65 anys o més, de les quals unes 100.000 superen els 80 anys d’edat.

Dreta
Temàtica