FECEC fa una crida a animar noves persones per sumar-se al voluntariat oncològic

Durant la 18ena Trobada de Voluntariat, la federació agraeix i reconeix la tasca dels voluntaris i voluntàries, que s'han reduït des de la pandèmia.

Content
Esquerra

Com a conseqüència de la pandèmia, durant dos anys s’ha paralitzat l’activitat presencial del voluntariat de la Federació Catalana d’Entitats contra el Càncer (FECEC), que inclou les tasques d’acompanyament i les activitats lúdico-educatives per persones malaltes en hospitals i domicilis, així com el voluntariat de suport, divulgació i sensibilització de les iniciatives organitzades per les entitats. Aquesta situació ha provocat que, segons l’últim informe ‘FECEC en Xifres 2020’, hi hagi 1.600 persones voluntàries menys que l’any anterior, la qual cosa suposa una reducció del 30 % en el nombre de participants. Per aquest motiu, la federació ha fet una crida a animar noves persones per sumar-se a les tasques de voluntariat oncològic.

Això ha estat durant la 18ena Trobada de Voluntariat en l’àmbit oncològic que ha celebrat FECEC. La trobada, que s’ha presentat amb el lema ‘El protagonista ets tu. Gràcies per ser-hi’, ha tingut lloc al campus de la Ciutadella de la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona després de dues edicions consecutives en format virtual per la Covid-19 i ha comptat amb més d’un centenar d’assistents.

Aquesta trobada anual és un espai de motivació per compartir experiències personals i enfortir el nexe d’unió i pertinença entre el col·lectiu. L’objectiu principal de la jornada ha estat emfatitzar la importància del voluntariat en l’àmbit oncològic. Així doncs, s’ha agraït i reconegut la tasca de les 4.100 persones voluntàries a FECEC que acompanyen a malalts de càncer a Catalunya.

La trobada ha comptat amb una taula rodona, ‘El voluntariat marca la diferència. Caminem junts’, on han intervingut les coordinadores del voluntariat de diferents entitats i on els voluntaris i voluntàries també han pogut compartir les seves experiències personals. A més, s’han organitzat tallers lúdics de temàtiques variades i una actuació de gòspel com a acte de cloenda.

Dreta
Banner

Destacats