FEDAIA reclama a la consellera Cervera un augment dels pressupostos per atendre la infància en risc

La federació ha mantingut una reunió amb la consellera de Drets Socials a qui també han demanat incrementar les polítiques per garantir la igualtat d’oportunitats.

Content
Esquerra

FEDAIA, la federació d’entitats d’atenció a la infància i l’adolescència, s’ha reunit amb la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, per traslladar-li les prioritats en matèria d’infància i adolescència en situació o ric d’exclusió social. Els representants de l’entitat li han plantejat que és imprescindible augmentar les partides pressupostàries per al pròxim any, dirigides a atendre la infància en risc, per la situació d’emergència social derivada de la pandèmia.

Per això, li han demanat que faci una “aposta decidida” per aquestes polítiques i li han plantejat mesures concretes com la implementació del Pla de Millora del Sistema d’Atenció a la Infància (establir prioritats, calendari i pressupost), una aposta per la prevenció amb el desplegament territorial del model SIS i la potenciació de models de treball orientats a una atenció menys institucionalitzada, a més de polítiques que fomentin la igualtat d’oportunitats per a la infància i una actualització de la cartera de serveis socials, amb el reconeixement i la incorporació de serveis que fa anys que s’estan duent a terme. FEDAIA també s’ha interessat per les possibilitats que tenen les entitats que acompanyen la infància i joventut per accedir als fons Next Generation de recuperació econòmica de la Unió Europea.

La consellera Violant Cervera s’ha compromès a sumar esforços per fer front als reptes plantejats per la federació. A la reunió també hi ha assistit el secretari d’Infància, Adolescència i Joventut, Alexis Serra.