"La prioritat és impulsar polítiques socials efectives i enfortir els drets socials"

La Taula del Tercer Sector es reuneix amb la nova consellera de Drets Socials, Violant Cervera.

Content
Esquerra

Una delegació de la junta directiva de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya s’ha reunit amb la nova consellera de Drets Socials, Violant Cervera; la secretària general del Departament, Dolors Rusinés, i la secretària d’Afers Socials i Famílies, Anna Figueras, per demanar l’impuls de polítiques socials efectives en la lluita contra la pobresa, l’exclusió i les desigualtats i que s’enforteixi i estengui els drets socials a les persones en situació de vulnerabilitat per superar la greu crisi social de la Covid-19. En concret, la Taula ha demanat que augmenti clarament la inversió per enfortir el sistema de protecció i drets socials i, així, equiparar-lo a altres pilars bàsics de l’Estat del Benestar, com a la sanitat i l’educació. “El benestar, l’atenció, les cures i la promoció de l’autonomia personal ha de centrar l’acció del Departament de Drets Socials per fer front a una situació excepcional que exigeix compromís en forma de polítiques socials veritablement efectives i profundes i en uns pressupost que es correspongui a la dura realitat derivada de la pandèmia”. També ha traslladat també que cal redoblar esforços per donar resposta als efectes més immediats però que, en paral·lel, cal avançar cap a una societat més inclusiva i igualitària amb mesures de llarg abast i de gran impacte.

A curt termini, la Taula ha reclamat  accelerar amb urgència el pla de rescat social anunciat pel Govern, desencallar la coordinació entre l’ingrés mínim vital i la renda garantida de ciutadania, desenvolupar les mesures recollides a l’Acord per una Catalunya Social, impulsar les polítiques necessàries per garantir que l'habitatge sigui considerat un dret i ampliar el conveni que regula la pobresa energètica. 

Com a qüestions estratègiques per al tercer sector, les entitats socials volen que s’aprovi la Llei del Tercer Sector Social, que es desplegui el Pla Estratègic dels Serveis Socials i que s’asseguri l’accés als fons Next Generation.