La Taula analitza els nous pressupostos amb el president Aragonès

En una reunió amb la junta directiva, el president del Govern també ha agraït el paper de la Taula per la seva implicació en l'elaboració dels nous comptes del Govern.

Content
Esquerra

El president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, s'ha reunit amb la junta directiva de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya per analitzar les polítiques socials dels nous pressupostos i agrair el paper de la Taula per la seva implicació en l'elaboració dels comptes. Entre aquestes polítiques, l'increment del 8% de l'IRSC, el barem que dona accés a les prestacions, una mesura que la Taula ha estat treballant amb el Govern en els darrers mesos. A la trobada també ha participat el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i el director general d'Acció Cívica i Comunitària, Xavier Godàs.

La Junta Directiva també ha abordat amb el president de la Generalitat la prioritat de millorar l'accés als drets socials i les prestacions socials per reduir la pobresa, l'exclusió i les desigualtats i d'aprovar la Llei del Tercer Sector Social; a més de la necessitat d'impulsar polítiques socials més transversals i integrals que incloguin la mirada de la infància, la discapacitat, la salut mental, l'habitatge i la pobresa energètica, entre altres, i de potenciar el treball entre els diversos Departaments del Govern per donar una millor resposta als reptes i necessitats socials.

El cap de l'executiu català també ha aprofitat per visitar i conèixer el projecte del Hub Social, un espai cooperatiu d’innovació social, impulsat per la Fundació Bofill, dirigit a organitzacions i persones compromeses amb la justícia social i l’equitat. Aquest nou espai de trobada, cooperació i intercanvi entre entitats, xarxes, federacions, líders del sector social i persones que treballen per generar un canvi i innovació és la seu de la Fundació Bofill, la Taula del Tercer Sector Social i Catesco.