La Taula del Tercer Sector proposa un ‘impost negatiu’ de la renda

La nova figura permetria a les persones sense ingressos fer una "declaració de la renda negativa" i rebre una prestació per cobrir necessitats bàsiques.

Content
Esquerra

Oriol Illa, president de la Taula del Tercer Sector, va demanar la creació d'una nova figura en la declaració de la renda que permeti a les persones sense ingressos fer una declaració de renda negativa i rebre una prestació per cobrir necessitats bàsiques. N'han dit impost de la renda negatiu. Illa va fer aquesta proposta durant ‘L’entrevista del diumenge’ del canal 3/24.

Coincidint amb la celebració, el passat dia 17, del Dia Internacional contra la Pobresa, el president de la Taula del Tercer Sector va explicar al 3/24 que l’impost negatiu contribuiria a redistribuir millor la riquesa i a resoldre una situació d'emergència social.

"Aquelles persones o unitats familiars que no tenen absolutament cap ingrés haurien de poder fer la declaració, que els sortís negativa, un 'impost negatiu de la renda', que els permetés rebre una quantitat fixa, encara que sigui mínima, per cobrir les necessitats bàsiques." Per Oriol Illa, caldria recuperar 5 dels 8 punts que s'han rebaixat en els tipus marginals per a les rendes més altes i revertir-los en les persones que no tenen cap ingrés.

De fet, la Taula del Tercer Sector ja ha consultat amb els sindicats de tècnics de l'Agència Tributària, que creuen que l'impost de la renda negatiu no solament és factible, sinó desitjable. Sobretot perquè contribuiria a fomentar el consum de béns de primera necessitat i, per tant, seria un element positiu per reactivar l'economia.

Segons el president de la Taula del Tercer Sector, després de pagar impostos, les desigualtats a la nostra societat són més grans del que ho eren abans de recaptar impostos. Per això creu que cal una reforma fiscal que vagi en la línia de redistribuir millor la riquesa.

Dreta
Temàtica
Banner

Destacats