La Taula trasllada al conseller Torrent les prioritats: Llei del Tercer Sector i participació en la definició de les polítiques d’ocupació

La junta directiva ha mantingut una primera reunió amb el nou conseller d’Empresa i Treball a qui han recordat que la garantia d’un treball decent és essencial per a la recuperació social.

Content
Esquerra

Una delegació de la junta directiva de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya s’ha reunit amb el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, per explicar-li les prioritats de les entitats socials en aquest àmbit. Per a la Taula, assegurar el dret al treball decent és fonamental per al rescat social i per aconseguir que les persones en situació vulnerable tinguin una vida digna i li han demanat que es concretin aquelles mesures dins l’Acord per una Catalunya Social que són essencials per a la recuperació social.

La Taula també ha traslladat al conseller Torrent que les entitats del tercer sector volen participar activament en les decisions estratègiques que es prenen sobre les polítiques d’ocupació, destinades a la inserció i formació dels col·lectius amb especials dificultats per trobar feina. El tercer sector social ha acompanyat 70.000 persones en la seva inserció laboral i n'ha format més de 75.000, segons dades del Baròmetre del Tercer Sector. Per això, defensa que és un actor imprescindible sobretot en aquest context de crisi socioeconòmica de la Covid-19.

Sobre el pla de xoc en polítiques actives d’ocupació, anunciat pel Govern a principis de juliol i que mobilitzarà més de 900 milions d’euros, la Taula ha mostrat el seu interès pels detalls d’aquest pla i pel paper que tindran les entitats socials. També ha insistit en la demanda que el tercer sector pugui tenir accés als fons europeus Next Generation per donar una millor resposta als efectes de la pandèmia i que el nou Govern es faci seu i concreti aquelles mesures de l’Acord per una Catalunya Social.

En l’àmbit del consum, la Taula del Tercer Sector ha reiterat la demanda d’ampliar el conveni signat amb Endesa que regula la pobresa energètica a la resta d’empreses subministradores i també li ha expressat la seva preocupació per tancar, com més aviat millor, els mecanismes per gestionar el pagament del deute i per informar a les famílies vulnerables que compleixen els requisits sobre la nova situació de condonació del deute.

En clau interna, la Taula ha recordat al conseller d’Empresa i Treball el compromís adquirit pel Govern d’aprovar aquesta legislatura la Llei del Tercer Sector Social i d’impulsar també la Llei de l’Economia Social i Solidària.