L'ONCE impulsa el primer Observatori de l'Esport inclusiu

L’objectiu és analitzar la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat visual i elaborar propostes d’actuació que la fomentin i millorin.

Content
Esquerra

Tal com assenyala l’ONCE, l’esport és un instrument de normalització, autonomia i desenvolupament personal per a les persones. Per això, la fundació vol apostar per la pràctica esportiva en el seu model d’inclusió social de les persones cegues o amb baixa visió, i ja fa temps que gestiona diferents esports i activitats relacionades dirigides al col·lectiu. Ara, l’ONCE ha decidit donar un pas més i impulsar la creació del primer Observatori de l’Esport inclusiu.

L’observatori representarà una eina per analitzar la pràctica esportiva de les persones amb discapacitat visual des de l’entorn escolar fins a l’alta competició. La finalitat de la iniciativa és generar un espai per reflexionar i elaborar propostes d’actuacions internes i externes per millorar la situació de l’esport inclusiu, així com per fomentar-ne la pràctica entre els més joves i potenciar l’esport federat. Actualment, ja s’està redactant el primer ‘Dossier de bones pràctiques per al foment i la promoció de la pràctica de l’esport de persones cegues o amb baixa visió’. D’altra banda, l’observatori impulsarà dos esdeveniments relacionats amb l’esport inclusiu i la infància, a més de les ja conegudes ‘Escoles Esportives de l’ONCE’, que se celebraran al setembre sota el lema ‘Juguem t@ts’.

En aquest nou espai participen totes les àrees del Grup Social ONCE i tots els departaments o centres implicats en el foment de la pràctica esportiva, l’educació i l’animació sociocultural, com els Consells Territorials de l’ONCE, els Centres de Recursos Educatius i la Federació Espanyola d’Esports per a Cecs.