Minyons Escoltes i Guies de Catalunya aprova una nova estructura organitzativa

El plenari ha aprovat la modificació dels estatuts. Es defineix com a una entitat més oberta i feminista.

Content
Esquerra

Minyons Escoltes i Guies de Catalunya (MEG) ha ratificat la renovació dels Estatuts en la seva 46a Assemblea General Ordinària (AGO), sota el lema 'Som llavor de canvi'. 700 joves voluntaris d’arreu del territori català han participat en l’acte, un dels principals espais de decisió dels caps (monitors voluntaris) que formen part de l'entitat. Amb l’aprovació de la modificació estatutaria, l’entitat actualitza el model de governança democràtica, el mètode pedagògic, i la definició i valors de l’entitat. L'objectiu és tenir "una entitat més forta, més sostenible, més inclusiva, més justa i més participativa".

Amb la renovació dels estatuts, s’aprova una nova estructura organitzativa, més horitzontal i equilibrada. Aquesta nova estructura és més sostenible amb els càrrecs i relleus, posa la pedagogia al centre i incrementa la cohesió. Se sumen espais de treball amb autonomia per prendre decisions, i, a la vegada, reforça els elements de coordinació entre els equips.

L’assemblea també ha aprovat la definició d’entitat oberta. Així, MEG recull en el seu marc ideològic que l’entitat és acollidora de totes les creences i confessionalitats. Això estableix un nou marc de relacions amb l’Església Catòlica, estretament vinculada a l’entitat en els seus orígens. També s’ha validat la nova proposta de definició d’entitat feminista. Aquest curs se centraran esforços en la posada en marxa d’un pla integral d’abordatge de violències masclistes. Minyons Escoltes i Guies de Catalunya també es compromet a fer una revisió constant perquè aquesta sigui més conscient, justa, curosa i segura per a totes les persones. 

Dreta