Reunió amb la consellera d’Igualtat i Feminismes: “És imprescindible enfortir les polítiques d’igualtat i no discriminació”

La Taula també ha traslladat a la consellera Tània Verge que cal intensificar la lluita contra la xacra de les violències masclistes. 

Content
Esquerra

Una delegació de la Junta Directiva de la Taula del Tercer Sector Social s’ha reunit amb la consellera d’Igualtat i Feminismes, Tània Verge. La Taula valora molt positivament la decisió del Govern de crear aquesta legislatura una conselleria específica que abordi les polítiques d’igualtat i la garantia de drets i la no discriminació des d’una perspectiva transversal. La Taula també li ha remarcat que és imprescindible enfortir aquest tipus de polítiques davant una crisi social que agreujat enormement les desigualtats i que cal intensificar les mesures i accions de lluita contra les violències masclistes. 

A la reunió també s’ha exposat a la consellera la necessitat de recuperar l’Acord per una Catalunya Social i la seva comissió de seguiment i se li ha traslladat que cal accelerar la reforma del Reglament d’Estrangeria amb l’objectiu de rebaixar els requisits perquè els joves d’origen estranger puguin obtenir el permís de residència i treball i evitar que quedin en una situació irregular. 

A més, també s’ha abordat que cal avançar en les accions que són indispensables perquè les entitats del tercer sector incorporin la perspectiva intercultural després que aquest any presentéssim conjuntament la guia d’implementació elaborada per la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania de la Generalitat de Catalunya; s’ha aprofitat per presentar-li el projecte Copèrnic de transformació dels serveis socials i de les cures perquè estiguin més orientades a les necessitats de les persones i siguin de caràcter més comunitari i se li ha subratllat la importància de complir amb el compromís d’aprovar la Llei del Tercer Sector Social de Catalunya aquesta legislatura i d’assegurar que les entitats socials tinguin accés als fons europeus Next Generation.

A la trobada també ha assistit Georgina Oliva, secretària general del Departament d'Igualtat i Feminismes; Mireia Mata, secretària d’Igualtats i Montserrat Pineda, secretària de Feminismes.