Reunió de la Taula amb el president de la Generalitat: "El rescat social no pot esperar més"

El rescat social és una de les prioritats del Govern en els primers 100 dies de mandat. S'ha demanat al president que concreti en quin punt es troba el pla de 700 milions d’euros i que es detallin les mesures i accions i el calendari previst.

Content
Esquerra

La Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya s’ha reunit amb el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, per abordar quines polítiques socials són imprescindibles per fer front als estralls de la crisi socioeconòmica derivada de la Covid-19. A la trobada s'ha traslladat al president Aragonès que el rescat social no pot esperar més i que s’ha de desenvolupar de manera urgent perquè la situació és d’extrema gravetat social, com confirmen les noves dades sobre la pobresa a Catalunya que són les pitjors dels últims 10 anys. Se li ha demanat que es concreti en quin punt es troba aquest pla, les mesures i accions que s’inclouran per pal·liar els efectes de la pandèmia, de quin pressupost i calendari es disposarà i si es comptarà amb la participació del tercer sector per al disseny de la sortida a la crisi provocada pel coronavirus, com reivindiquen les entitats socials. La Taula recorda que el pla de rescat social de 700 milions d’euros, recollit al discurs d’investidura i a la presa de possessió del mes de maig, és una de les principals prioritats que s’ha marcat el Govern en els primers 100 dies de mandat i que ja ens hi acostem

La Taula del Tercer Sector també ha demanat al president Pere Aragonès que hi hagi un reconeixement a la feina de servei públic i a la contribució essencial de les entitats del tercer sector per aturar el cop de la crisi i per donar una resposta ràpida a les necessitats socials sorgides a la pandèmia. Per aquesta raó, la Taula li ha remarcat el compromís que ha adquirit el Govern d’aprovar la Llei del Tercer Sector Social durant aquesta legislatura.

Altres prioritats plantejades són l’augment de la inversió en polítiques socials en els pròxims pressupostos del 2022, la implementació de les mesures de l’Acord per una Catalunya Social, l’accés de les entitats socials als fons europeus Next Generation i la millora del finançament del sector.