S’obre la 4a convocatòria del projecte Lliures

La campanya, impulsada per Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Òmnium Cultural, i Coop57, té l'objectiu de donar suport econòmic i en xarxa a una desena d’entitats socials i humanitàries.

Content
Esquerra

Entitats Catalanes d’Acció Social (ECAS), Òmnium Cultural, i Coop57 han obert una nova convocatòria de captació de fons solidaris per a la nova fase del projecte Lliures. Com en les anteriors convocatòries, els fons recaptats es destinaran a donar suport a projectes socials que donin resposta a aspectes vinculats a l’emergència social, com ara la pobresa cronificada, l'exclusió agreujada per l'atur, la infància en risc, el dret a un habitatge digne, i l'emergència alimentària o de necessitats bàsiques.

Totes tres entitats, doncs, obren una nova convocatòria que donarà suport a una desena d’entitats de caràcter social d’arreu del país per iniciar les seves activitats o tirar-les endavant, tant des del suport econòmic com també la xarxa social. Així, ECAS, Òmnium Cultural i Coop57 es conjuren per donar un nou toc d’alerta davant la greu situació d'emergència social al país, amb l’únic objectiu de sumar en les lluites compartides i assegurar que ningú es quedi enrere. 

I és que, la campanya es torna a posar en marxa en un moment delicat, ja que la situació de pobresa i vulnerabilitat viu moments crítics. Després del daltabaix que va suposar la Covid-19, el nombre de persones que viuen al llindar de l’exclusió social es manté en xifres molt preocupants. Un de cada quatre catalans segueix en risc de pobresa i exclusió, segons la Taula del Tercer Sector, i la situació s’agreuja en el cas de la població menor de 16 anys, ja que aquesta xifra s’enfila a més del 35%, alerten entitats com Save the Children Catalunya. 

Pel que fa als terminis de la convocatòria, el mes de febrer vinent es faran públiques les bases per a les entitats, i es resoldrà la convocatòria entre els mesos de juny i juliol del 2022, per tal que ja puguin començar a treballar.