Tecnologia amb impacte social al MWC23

m4social donarà a conèixer iniciatives que volen reduir la bretxa digital en l’accés als serveis socials i millorar l’atenció i el benestar de les persones.

Content
Esquerra

Un any més, la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, a través del seu projecte m4Social i en col·laboració amb l'European Social Network (ESN), torna a realitzar una nova jornada d'activitats al Mobile World Congress. Serà el 2 de març a les 12h a l’estand de la Fundació Mobile World Capital Barcelona i el programa ja es pot consultar en línia.  

En un context en què la tecnologia és la porta d’accés a molts drets essencials, però un 32% de les llars catalanes pateix bretxa digital, es donaran a conèixer iniciatives, tant de les entitats socials com de les administracions públiques, que volen reduir la bretxa digital, sobretot en l’accés als serveis socials, així com millorar l’atenció i el benestar de les persones, en especial dels col·lectius que es troben en situació de vulnerabilitat.

Coneix el programa! 
La jornada compta, per primer cop, amb la col·laboració de l’European Social Network (ESN) i es presentaran dues experiències internacionals on tecnologia i acció social han sumat per a la millora de l’atenció a les persones:

  • Christopher Wroath, director de Transformació DIgital de l’NHS Education for Scotland.
  • Thomas Lyhne, consultor del Social og Boligstyrelsen de Dinamarca. 

Tot plegat estarà moderat per Alfonso Lara Montero, director executiu de l’European Social Network.

D’altra banda, també es donarà veu a iniciatives de les entitats socials i l’administració pública que volen reduir la bretxa digital, sobretot en l’accés als serveis socials, i millorar l’atenció i l’acompanyament a persones en situació de vulnerabilitat i la seva qualitat de vida i benestar. 

  • Tecnologies d’inclusió per a persones amb discapacitat visual. Mª Carmen Millán Verda, directora executiva de la direcció d’autonomia personal, tecnologia i accessibilitat i del Centre de Tiflotecnologia i Innovació (CTI) de l’ONCE.
  • Libro Blanco de la Transformación Digital del Tercer Sector. Carlos Palacios, director de l’àrea d’acció social i voluntariat de la Fundación Telefónica. 
  • Oficines Virtuals d’Atenció Social de l’Ajuntament de Barcelona (OVACS). Julio Calvo, Secretaria Tècnica d’Innovació Social de l’Ajuntament de Barcelona. 
  • Transformació digital i Fons Next Generation TIC a Drets Socials de la Generalitat de Catalunya. Sr. Lluís Torrens, secretari d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya.
  • Sala de Tecnologia Immersiva, Social Digital Lab de Suara. Dúnia Roselló, directora de comunicació i màrqueting de Suara. 
  • Dinder Club. AURA, ACIDH i FCSD (Dincat). Max Roures, CEO Dinder Club; Gemma Parcerisa, ACIDH/DINCAT, i Borja Bosch, project manager Dinder Club. 

 

L’acte comptarà també amb la participació del conseller de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya, Carles Campuzano i la Comissionada d’Acció Social del l’Ajuntament de Barcelona, Sonia Fuertes i està obert a les federacions de la Taula del Tercer Sector que, prèviament, hagin demanat l'acreditació corresponent.

 

Part inferior
Activitats relacionades