Crida a les entitats socials per participar en el programa Copèrnic

Es posa en marxa aquest programa que promou la transformació dels serveis d’atenció a les persones.

Content
Esquerra

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya engega Copèrnic, un programa que pretén accelerar els processos d’innovació social en l’àmbit dels serveis d’atenció a les persones. L’objectiu és adequar aquests suports perquè estiguin més orientats a les necessitats de les persones i siguin de caràcter més comunitari.

Per assolir aquesta fita, la Taula fa una crida a les entitats socials perquè participin en el programa i s’impliquin en el codisseny dels serveis socials del segle XXI. A partir d’aquesta crida se seleccionaran projectes pilot innovadors en l’àmbit del model d’atenció centrat en les persones i d’enfocament comunitari. Els projectes seleccionats formaran part de Copèrnic i rebran suport en àmbits com la recerca de finançament, l’avaluació de l’impacte i la generació de coneixement i de xarxa. El període de presentació de candidatures finalitza el diumenge 31 d’octubre de 2021 i poden ser projectes que ja s’estiguin desenvolupant o que hi hagi intenció de desenvolupar-se. La durada dels projectes pilot ha de ser d’entre 3 i 5 anys. L’entitat sol·licitant pot fer-ho individualment o en nom d’un conjunt d’entitats. En aquest cas cada una de les entitats participants, així com la sol·licitant, hauran de complir els criteris de la crida. Cada entitat sol·licitant podrà presentar un únic projecte. Les sol·licituds s’han d’enviar només per correu electrònic a copernic@tercersector.cat amb la documentació següent:

● Formulari de projecte emplenat (adjuntat en aquesta notícia)
● Pressupost del projecte presentat (adjuntat en aquesta notícia).
● Estatuts de l’entitat o federació.
● Comptes anuals dels últims tres anys (compte de resultats i balanç de situació) al tancament de l’últim exercici econòmic.

D'altra banda, el proper dijous 7 d’octubre de 9 a 10h té lloc una sessió telemàtica en la qual es presentarà Copèrnic a les entitats, també s’explicarà la crida oberta i les bases (document adjuntat en aquesta notícia) i resolució de dubtes sobre la presentació de projectes. Per participar-hi, cal confirmar assistència a través del correu copernic@tercersector.cat. En aquesta mateixa adreça electrònica, es pot posar en contacte amb l’Oficina Tècnica de Copèrnic per resoldre qualsevol dubte relacionat amb el programa.